АИКБ е сред партньорските организации на предстоящата конференция RE-Source Southeast 2022

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) е сред партньорските организации, а зам. председателят на УС на Асоциацията Румен Радев ще бъде един от лекторите в предстоящата конференция RE-Source Southeast 2022. Тя ще се проведе на 31.05 и 01.06.2022 г. в София Тех Парк (форум „Джон Атанасов“, бул. „Цариградско шосе“ 111), а организаторите я определят като „основното събитие в Югоизточна Европа, посветено на възобновяемите корпоративни източници, което обединява промишлени и корпоративни потребители, разработчици на проекти, търговци на електроенергия и производители на енергия от възобновяеми източници“.

Сред останалите поканени лектори (за някои от тях се очаква потвърждение) личат имената на Еврокомисаря по енергетика Кадри Симсън, премиера Кирил Петков, вицепремиера по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, вицепремиера по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, Даниел Лорер – министър на иновациите и растежа, Александър Николов – министър на енергетиката, Радослав Рибарски – председател на енергийната комисия в парламента, Станислав Тодоров – председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) и др.

В контекста на глобалния енергиен преход към възобновяеми източници на енергия, конференцията RE-Source Southeast 2022 ще представи различни стратегии за декарбонизация в корпоративния сектор и възможностите, които зелената енергия отваря за постигане на предвидимост и сигурност на доставките на електроенергия. Тя е най-голямото събитие в региона, което има за цел да обедини индустриални и корпоративни потребители, търговци на електроенергия, производители на възобновяема енергия, разработчици от Югоизточния регион, както и ключови лица, вземащи решения в политиката. Събитието се провежда под егидата на RE-Source – водещия европейски форум за корпоративно използване на възобновяема енергия (https://resource-platform.eu) и се организирана от RE-Source Hub Southeast – Асоциация за производство, съхранение и търговия с електроенергия (АПСТЕ) и Българска ветроенергийна асоциация (БГВЕА).

Ако участвате във форума, ще научите:

  • Какви са последните актуализации на политиките за възобновяема енергия в Югоизточна Европа;
  • Корпоративни споразумения за покупка на електроенергия (cPPA) – пазарни тенденции, финансиране, намаляване на риска;
  • Интегриране в мрежата на проекти за възобновяема енергия – планиране, подобрения, съхранение на енергия;
  • Стратегии за декарбонизация на промишлени и корпоративни потребители;
  • Стандартизираният договор за PPA на EFET – намаляване на транзакционните разходи и улесняване процеса на преговори между участващите страни.

Присъединете се, за да знаете най-актуалното от най-компетентните източници, да споделите опит и да правите бизнес с компании, които са активни или се интересуват от пазара на възобновяема енергия в България и Югоизточна Европа.

Преференциални условия за участие (валидна е само една от изброените по-долу отстъпки):

  • Индустриални и корпоративни консуматори, купувачи на възобновяема енергия, могат да се регистрират за участие безплатно (по един представител от компания);
  • За компании, членове на АИКБ – 30% отстъпка от редовната цена, чрез промокод: BICA;
  • Отстъпка за ранно записване – 20% до края на м. март.

Повече информация и регистрация за участие, на този линк.