АИКБ е съорганизатор на Кариерен форум за българи в Лондон

Министерството на труда и социалната политика, съвместно с Агенция по заетостта, Българската търговско-промишлена палата и Асоциацията на индустриалния капитал в България, има удоволствието да Ви покани да участвате в Кариерен форум за българи във Великобритания, който ще се проведе на 7 март (събота) 2020 г. в Посолството на Република България в Лондон, на адрес: 186-188 Queen’s Gate, London SW7 5HL.

Кариерното изложение в Лондон е част от планирана поредица форуми в чужбина за мотивиране и привличане на български граждани, учащи и живеещи извън пределите на родината, да намерят своята професионална реализация в България.

Традиционен домакин на събитието в Лондон е Посолството на Република България във Великобритания. Сградата на мисията е разположена в централната част на Лондон с удобна връзка до публичен транспорт, което позволява лесен достъп от всички части на града.

По време на кариерния форум в Лондон български студенти и посетители ще бъдат запознати с възможностите за реализация в България и ще осъществят директен контакт с фирми-работодатели. Посетителите ще бъдат информирани за положителните тенденции на пазара на труда, доброто трудово и социално законодателство в страната, както и за провежданите мерки и политики в тяхна подкрепа.

Участието на фирмите-изложители е безплатно, като работодателите сами покриват своите разходи за транспорт и настаняване. Работодателите получават и възможност да публикуват безплатно своите работни места на сайта на EURES България – www.eures.bg, да получават документи за кандидатстване по обявите си и да поканят за интервю на форума одобрени кандидати.

Компании, които нямат възможност да присъстват, могат да бъдат представяни безплатно от организаторите, като изпратят кратка презентация (до 2-3 слайда) на посочените имейли за контакт, съдържаща дейността на фирмата и работните места, за които набират персонал.

По данни на британската Агенция за статистика във висшето образование, броят на студентите от България в Обединеното кралство  е над 6000 души, обучаващи се в повече от 50 направления. Студентите в чужбина са все по-склонни да търсят професионално развитие у дома, като това важи с особена сила за българските студенти във Великобритания от гледна точка на излизането на страната от ЕС.

С кариерния форум се цели възможно повече български граждани да бъдат запознати с възможностите за стартиране или продължаване на тяхната професионална реализация в родината, за да могат да вземат информирано решение за тяхното завръщане в България.

Регистрацията за посетители и работодатели-изложители е отворена и е налична на сайта www.eures.bg и по-конкретно на този линк. С отделен формуляр можете да се регистрирате като РАБОТОДАТЕЛ.

Информация за кариерните форуми се публикува на страницата на Министерството на труда и социалната политика (МТСП), Агенция по заетостта (АЗ) и посолствата в съответните държави, както и в социалните мрежи, което я прави достъпна за външни читатели.