АИКБ и посланикът на Гватемала Марио Букаро обсъдиха възможности за бизнес сътрудничество

Асоциация на индустриалния капитал в България и посланикът на Гватемала в Израел Марио Букаро обсъдиха възможности за засилване на бизнес сътрудничеството между двете страни. Очаква се до края на юли най-представителната работодателска организация у нас и Гватемалската индустриална камара да подпишат споразумение за сътрудничество. Това стана ясно след проведена среща между представители на Управителния съвет на АИКБ и гватемалския посланик, който е в България за връчване на акредитивните си писма.photo_1

Целта на споразумението е да допринесе за по-добро взаимодействие между компании от двете държави. По време на срещата председателя на АИКБ Васил Велев и посланик Марио Букаро заявиха готовност за организиране на специален видео семинар, по време на който български и гватемалски компании да се запознаят с условията за правене на бизнес и възможностите за реализиране на инвестиции в държавите. През втората половина на 2019 г. се очаква и посещение на специална бизнес делегация от централно американската държава.

„Вярвам, че заедно можем да допринесем за увеличаване на търговските взаимоотношения между България и Гватемала. Считам, че можем да работим за повишаване на стокообмена, като огромен потенциал виждаме в сфери като химическата и хранително-вкусовата промишленост, машиностроенето, електротехника, както и в туризма“, заяви Васил Велев.

По време на срещата председателят на АИКБ представи дейността на работодателска организация у нас и браншовите камари, които членуват в нея.