АИКБ и посланикът на Пакистан Мариам Афтаб обсъдиха възможности за бизнес сътрудничество

Асоциация на индустриалния капитал в България и посланикът на Пакистан г-жа Мариам Афтаб обсъдиха възможности за засилване на бизнес сътрудничеството между двете страни.

По време на срещата извънредния и пълномощен посланик на Пакистан отправи покана към членовете на АИКБ за участие в специална бизнес конференция, посветена на възможностите за инвестиране в държавата от Близкия Изток, която ще се проведе в София през септември т.г. По думите на г-жа Мариам Афтаб сред най-важните за тях сектори са хранителната промишленост, логистиката, туризма, текстилна промишленост и IT.

IMG_1366

„Мисля, че Асоциация на индустриалния капитал в България може да бъде важна връзка между Пакистан и българските компании. Държавата ми е отворена за инвестиции във всички сектори, като можем да се похвалим с изключително либерално законодателство“, допълни още тя.

Председателят на АИКБ представи дейността на организацията у нас и браншовите камари, които членуват в нея.

„Нивото на търговско-икономическите отношение между държавите не е такова, каквото заслужава да бъде. За АИКБ е от изключително значение България непрекъснато да подобрява и разширява търговския и туристическия обмен, и инвестициите с държави като вашата. Вярвам, че сътрудничеството ни може да бъде изключително ползотворно“, заяви Васил Велев.