Васил Велев, АИКБ: Работодателите искат да има осигуряване на реално …

focus-news.net  Васил Велев, АИКБ: Работодателите искат да има осигуряване на реално получаваната заплата, праговете осигуряват сивия сектор

15.09.2015

Работодателите искат да има осигуряване на реално получаваната заплата, праговете осигуряват сивия сектор. Това заяви на пресконференция Васил Велев, председател на АИКБ, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Велев добави, че от тази година имаме криминализиране на укриването на осигуровките и попита защо са ни минималните в такъв случай. „Искаме всички да се осигуряват на реално получаваните доходи, за да няма нелоялна конкуренция, праговете затрудняват тези процеси”, подчерта Васил Велев.

От БСК също се обявиха против минималния осигурителен доход. От БТПП излязоха със специална позиция, в която категорично са против разпространяването на средния ръст на МОД, постигнат от браншовете, където не е постигнато споразумение със синдикатите, върху всички предприятия от икономическите дейности, при които не е постигнато споразумение. Александър Димитров от БТПП подчерта, че вредата от административното разпореждане и определяне на доходите от труд и МОД, е във вреда на цели отрасли и фирми. От КРИБ подкрепиха позицията на останалите работодателски организации.