Васил Велев: Бюджет 2016 не е по-различен, защото липсват реформи

kanal3.bg Васил Велев: Бюджет 2016 не е по-различен, защото липсват реформи

05.12.2015

Нямаше как Бюджет 2016 да е по-различен, при положение, че реформата в МВР не се състоя

Част от препоръките  на работодателите са били спазени при приемане на Бюджет 2016. Това каза в студиото на „Факторът Кошлуков“ Васил Велев от от Асоциацията на индустриалния капитал. Налице е отпадане на някои от предложенията за промени, което е добре, смята Велев:

 „Става дума за устойчивата политика за запазване на ниски данъци, не беше въведен данък „Уикенд“, както не е въведен и акциз върху пропан-бутана.“

Факт според Велев обаче и друго – Бюджет 2016 не е много по-различен от предходния:

 „Като цяло много малки промени претърпя Бюджет 2016. При неизвършени реформи в сектор „Сигурност“, където разходите само се увеличават, новият бюджет нямаше и как да бъде по-различен“, посочи той и допълни:

„Оттеглиха предложенията, които бяха оттеглени промените, които създаваха условия за промени в Сигурността, но ние се надяваме, че тези реформи ще се проведат при обсъждането на специализираните закони като този за МВР например“.

Ще продължим да плащаме и таксата „битови отпадъци“, а недостатък в изненадващото въвеждане на по-висока цена на винетките е, че това стана без обществено обсъждане, подчерта гостът в студиото на „Факторът Кошлуков“.

Пълното интервю с Васил Велев  може да видите тук.