Връчихме специалната награда в конкурса „Млад икономист“ за 2016 г.

Докторантът Марияна Любенова от Стопанска академия „Д. А. Ценов“ в гр. Свищов получи специална предметна награда – таблет, от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) на церемонията на Дванадесетото издание на Националния конкурс „Млад икономист – 2016 г.”, под надслов „Гласът на младите за силна икономика”, на тема „Моята бизнес идея“. Конкурсът се организира от Съюза на икономистите в България.

Идеята, която впечатли АИКБ е свързана със създаването на банка за хранителните продукти, които се изхвърлят от ресторанти и магазини. В разработката си г-жа Любенова е предложила промяна на регулаторната рамка, с предвидени данъчни облекчения за стимулиране на предприемачите да се включат в хранителната банка. Целта е да не се изхвърлят тонове храна, а да се предоставят на нуждаещите се хора в неравностойно положение.

С участието си като спонсор на конкурса АИКБ за пореден път демонстрира, че активно подкрепя талантливите млади хора, които се развиват успешно в нeобходимите за бизнеса икономически области и професии.