Удължава се срока за подаване на кандидатури в VIII-то издание на ПР конкурса BAPRA Bright Awards

Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА) започна набирането на кандидатури в VIII-то издание на ежегодния ПР конкурс BAPRA Bright Awards – единственият конкурс в сферата на маркетинговите комуникации у нас с жури изцяло от водещи международни експерти в сферата на връзките с обществеността. Наградите BAPRA Bright Awards са учредени през 2010 г. и много бързо се утвърдиха като единствения форум у нас, който дава възможност на ПР професионалистите да сравнят своите постижения със световната ПР практика.

Асоциация на индустриалния капитал в България е партньор на събитието.

Заявки за участие ще се приемат през онлайн платформата на конкурса www.bapra.bg/2017 до 7 април 2017 г., включително. Кампаниите следва да са осъществени в периода февруари 2016 г. – края на февруари 2017 г.

Новото в тазгодишното издание на конкурса са 9 допълнителни категории, които да дадат възможност най-пълно да бъде разкрит потенциала на кандидастващите проекти: „Дебют на годината – кампания за нов продукт или услуга“; „Корпоративен ПР“; „Кампания за изграждане на работодателска марка“; „Кризисен ПР“; „Кампания за вътрешни комуникации“; „Дигитална кампания“; „Кампания Public Affairs“; „Маркетинг, свързан с кауза“.

За първи път в специална категория „Студентски проект“, студентите ще имат уникалната възможност напълно безплатно да се състезават за отличие, като разработят проект на тема „Иновативни похвати за комуникация с поколението millennials“.

Кандидатурите се подготвят на английски език и няма ограничения в броя проекти, които могат да бъдат подадени от една компания. Председател на международното жури за 2017 г. е Ричард Хоутън. Той е водещ експерт – консултант на PR агенциите в процесите на контролиран растеж. Ръководи предизвикателни проекти като сливания на три агенции в една компания, както и такива за пълна трансформация на дадена агенция с цел повишаване на нейната ефективност. Всяка година председателското място се заема от водещи имена в световната PR индустрия със забележителни постижения в областта. През годините председатели са били доказани световни PR експерти като Кристоф Жинисти, д-р Зехра Гюнгьор, Пол Холмс, Дейвид Галахър и Франсис Ингам. Представяне на всички членове в журито може да намерите тук: http://www.bapra.bg/2017/bg/jury/

Подробно за конкурса, сроковете, таксите и начина за кандидатстване ще научите на www.bapra.bg/2017/. Ако желаете да получите допълнителна информация, или да се присъедините като партньор, изпратете своето запитване на: office@bapra.bg. Повече информация ще намерите в приложения файл.