Информация за предстоящия протест на автобусните превозвачи – 25 юни 2018 г.

Национално сдружение на българските превозвачи, Камара на автомобилните превозвачи в България, Корпорация на автомобилните превозвачи в България, Национален съюз на превозвачите, Браншови съюз за стопанска инициатива, Съюз на организациите в автомобилния транспорт,  Национално сдружение на автобусните превозвачи, Българска автотранспортна асоциация, Национална транспортна камара, Съюз за иновации в автомобилните превози, Асоциация за безопасност и култура в автомобилните превози и Сдружение на превозвачите за подготовка и квалификация в автомобилния транспорт организират протестно шествие с автобуси и товарни автомобили на 25.06.2018г. от 10:00 часа до 13:30 часа в гр. София срещу внесения в Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения лобистки Законопроект за Българска автомобилна камара, под наслов:

„ОБЕДИНЕНИ СРЕЩУ ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА БРАНША“

Протестът в София ще протече по следния начин:

  • на площада пред храм – паметник „Свети Александър Невски“ и по продължението на бул. “Цариградско шосе“ от страната на хотел „Плиска“ до разклона за ж.к. „Дружба“ – ще бъдат разположени пътни превозни средства за превоз на пътници (автобуси);
  • преди разклона за ж.к. „Дружба“ покрай двореца „Врана“ и по автомагистрала Тракия до комплекс „Черната котка“ – ще бъдат разположени пътни превозни средства за превоз на товари (камиони).
  • В 11:00 часа шествието ще потегли от площада пред храм паметника „Александър Невски“ и ще премине през бул. „Цар Освободител“ и бул. „Мария Луиза“ до Централна автогара София. Автобусите ситуирани по бул. „Цариградско шосе“ ще потеглят в 10:50 през „Орлов мост“ и Бул. „Цар Освободител“ до площад „Народно Събрание“, където ще се присъединят към първия поток. Товарните автомобили ще продължат по бул. „Цариградско шосе“ до кръговото при Площад на авиацията, където ще приключат шествието си.

Организаторите и участващите в протеста се извиняваме на гражданите за неудобствата, които ще бъдат създадени, молим за тяхното разбиране и разчитаме на съпричастността им.


За информация:

0887417195  – Димитър Димитров– координатор на товарните превозвачи;

0898617897 – Магдалена Милтенова – координатор на автобусните превозвачи;