Кампания „Вземай кредити разумно 2016″

Международната кампания „Borrow Wisely (Вземай кредити разумно)“ има за цел да ограмоти финансово гражданите в посока как да определят реалната цена на един кредит, на какво да обръщат внимание при подписване на договор, как да изчислят с колко свободни пари разполагат месечно и др. За втора поредна година микрофинансиращата институция „СИС Кредит“ е български партньор на инициативата, целяща финансова информираност и превенция на актуалния проблем свръхзадлъжнялост.

През 2016 г. кампанията започна на 1 октомври и ще продължи един месец, като в нея участват 21 финансови институции от 15 държави в Европа и Азия. За нейното популяризиране, за разширяване на нейния обхват и за финансово ограмотяване на повече граждани, тази година от българска страна се включва и Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).

Инициативата има изключително социална насоченост, тъй като свръхзадлъжнялостта е реален проблем в страната, темата е актуална и се надяваме с общи усилия да постигнем положителни резултати във финансовото ограмотяване.

Повече ще научите на ТОЗИ АДРЕС, откъдето можете да изтеглите и „Наръчник за разумно вземане на кредити“.