Покана за кръгла маса на тема: Бизнес и висше образование – 8 май 2018 г.

Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) в партньорство с в. „Стандарт” има удоволствието да Ви покани на кръгла маса на тема: „БИЗНЕС И ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ“, която ще се състои на 8 май 2018 г., в гр. София, София хотел Балкан, зала „Средец“ от 9:30 до 12:30 ч.

Целта на дискусията е да се даде възможност на представителите на българския бизнес да направят своите предложения и да отправят препоръките си за развитие на висшето образование и по този начин да се инициира и да се даде нов тласък на реформите в системата с оглед осигуряването на необходимите специалисти за българската икономика.

Ръководството на АИКБ ще представи кратък анализ на проблемите, пред които се изправя българският бизнес при търсене/намиране на квалифицирана работна сила и ще постави на фокус въпроси, свързани с въвеждане на нов механизъм за финансиране на висшето образованието и необходимите промени на план-приема във висшето образование и как да направим потребното желано. Ще обсъдим плюсовете и минусите на автономията на висшите училища и необходимостта бизнесът да заеме своето категорично и активно място в управлението на висшето образование.

На събитието са поканени да участват народни представители и представители на изпълнителната власт, на бизнеса, на академичните среди, на синдикатите и на гражданския сектор.

Моля, потвърдете Вашето участие в събитието по електронна поща или с телефонно обаждане в офиса на АИКБ до 4-ти май 2018 г. (е-mail: office@bica-bg.org; тел.: 02/963 37 52). На посочения адрес и телефон до 4 май 2018 г. се приемат и предложения и въпроси към представителите на изпълнителната и законодателната власт.

За повече информация прочетете програмата.