ПОКАНА ЗА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ

Асоциацията на индустриалния капитал в България Ви кани на пресконференция, на която ще бъде представен Законопроект за изменение и допълнение на Закона за храните, целящ да прекъсне порочната практика на т.н. „двойни стандарти“ при храните. Събитието ще се състои на 18 септември (вторник) от 11:00 часа в заседателната зала на АИКБ на адрес: 1527 София, ул. „Тракия“ №15.

Участие в пресконференцията ще вземат г-н Васил Велев, председател на УС на АИКБ, г-н Кънчо Стойчев, председател на съюз „Произведено в България“ и г-н Явор Гечев, председател на Национален съюз на земеделските кооперации в България.

Целта на промените в Закона за храните е да гарантира на българския потребител, че храната, която консумира ще бъде идентична на храната в страната, в която тя е произведена. Промените са и в синхрон с приетия от Европейския парламент доклад, в който официално се признават двойни стандарти при храните. Разминаването в качеството се счита за нелоялна практика и производителите на подобни продукти ще понесат санкции в размер на 4% от годишния си оборот.

Предварително Ви благодарим и Ви очакваме! Вашето присъствие е важно за нас!