Покана за среща с браншовите организации на АИКБ за обсъждане на актуалните възможности и необходими действия в подкрепа на българския бизнес

Асоциация на индустриалния капитал в България Ви кани на среща на тема „Актуални възможности и необходими действия в подкрепа на българския бизнес“. Събитието ще се състои на 21 февруари 2020 г. (петък) от 10:30 часа (регистрация в 10:00 часа) в зала „Сердика“, София Хотел Балкан. 

Срещата е посветена на дискусия с органите на изпълнителната власт за възможностите за подобряване на конкурентоспособността на българската икономика. В светлината на основните приоритети на АИКБ за 2020 г., представители на 90-те браншови работодателски организации – членове на АИКБ, ще обсъдят възможностите на бизнеса за участие в оперативни програми през новия програмен период, Стратегията за МСП и други важни въпроси. 

Приоритетите на най-широко представителната работодателска организация – АИКБ за настоящата година са в областите на преодоляване на недостига на човешки ресурси, ускоряване на реформите в образователната система, с акцент върху професионалното образование, ускорено изграждане на електронното управление, реформата в сектор „Енергетика“, изработване на механизъм за договаряне на минимална работна заплата по икономически сектори, отпадане на минималните осигурителни доходи и др.

В приложение представяме на Вашето внимание проект на програма за събитието.

Очакваме Ви! Вашето присъствие е важно за нас!