Предстояща конференция ще представи за първи път български превод на Стандартизирания договор и ръководство за възобновяеми корпоративни договори (cPPA)

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) е сред партньорските организации, а зам. председателят на УС на Асоциацията Румен Радев ще бъде един от лекторите в предстоящата конференция RE-Source Southeast 2022. Тя ще се проведе на 31.05 и 01.06.2022 г. в София Тех Парк (форум „Джон Атанасов“, бул. „Цариградско шосе“ 111). Организаторите я определят като „основното събитие в Югоизточна Европа, посветено на възобновяемите корпоративни източници, което обединява промишлени и корпоративни потребители, разработчици на проекти, търговци на електроенергия и производители на енергия от възобновяеми източници“.

В рамките на конференцията, Европейската федерация на енергийните търговци (EFET) ще представи за първи път българския превод на Стандартизирания договор и ръководство за възобновяеми корпоративни договори (cPPA). По време на семинара участниците ще могат да научат от водещите експерти на EFET:

  • Какви са ползите от възобновяемите PPA;
  • Предимствата на стандартизирания договор;
  • Основни характеристики на стандарта EFET за възобновяеми PPA;
  • Възобновяеми PPA и българския пазарен контекст.

За регистрация, използвайте следния линк: https://events.resource-southeast.eu/registration/

RE-Source Southeast 2022 е основното събитие в Югоизточна Европа, посветено на възобновяемите корпоративни източници, което обединява промишлени и корпоративни потребители, разработчици на проекти, търговци на електроенергия и производители на енергия от възобновяеми източници.

Събитието е безплатно за корпоративни потребители не електроенергия, а всички останали членове, могат да ползват отстъпка от 30% от редовната цена.

В контекста на глобалния енергиен преход към възобновяеми източници на енергия, конференцията RE-Source Southeast 2022 ще представи различни стратегии за декарбонизация в корпоративния сектор и възможностите, които зелената енергия отваря за постигане на предвидимост и сигурност на доставките на електроенергияТя е най-голямото събитие в региона, което има за цел да обедини индустриални и корпоративни потребители, търговци на електроенергия, производители на възобновяема енергия, разработчици от Югоизточния регион, както и ключови лица, вземащи решения в политиката. Събитието се провежда под егидата на RE-Source, водещия европейски форум за корпоративно използване на възобновяема енергия (https://resource-platform.eu) и се организирана от RE-Source Hub Southeast – Асоциация за производство, съхранение и търговия с електроенергия (АПСТЕ) и Българска ветроенергийна асоциация (БГВЕА).

Присъединете се, за да узнаете най-актуалното от най-компетентните източници, да споделите опит и да правите бизнес с компании, които са активни или се интересуват от пазара на възобновяема енергия в България и Югоизточна Европа.

Повече информация и регистрация за участие, на този линк.