Среща на Асоциацията на индустриалния капитал в България с Конфедерацията на тунизийските граждански предприятия

Днес в офиса на АИКБ се състоя бизнес среща между представители на АИКБ и Конфедерацията на тунизийските граждански предприятия (CONECT).

От страна на Асоциацията присъстваха изпълнителният директор Добрин Иванов и Теодор Дечев – директор „Индустриални политики“ към АИКБ, а от страна на тунизийската работодателска организация – вицепрезидентите Фуед Геддиш и Аднен Буасида.

На срещата беше обсъдено бъдещото сътрудничество за обмен на информация между двете работодателски организации. CONECT има интереси в областта на машиностроенето, пътното строителство, изграждане на фотоволтаични централи и най-вече към доставянето на метални конструкции.

Конфедерацията на тунизийските граждански предприятия има сериозни контакти на официално равнище с всички останали африкански организации, което може да послужи като портал към африканския пазар, който в последно време се развива с много бързи темпове. На европейско ниво тунизийската работодателска организация си сътрудничи с Германия и Франция.

Очаква се да бъде подписан меморандум между двете работодателски организации на предстоящия през пролетта на 2018 година двустранен бизнес форум, организиран със съдействието на почетния консул на Йордания в България Хасан Бармауи.

CONECT е сред основните тунизийски работодателски организации, обединяваща малки, средни и големи държавни и частни предприятия, работещи в различни области. Тя има регионални представителства в почти всички 24 области на страната.