Димитър Бербатов и Димитър Маринов са лицата на Bulgaria Wants You в Лондон

„Bulgaria Wants You“ официално обяви имената на Димитър Бербатов и Димитър Маринов като свои лектори на събитието „Кариера и живот – защо в България?“. То ще се проведе на 2 април в Лондон и има амбицията да се превърне в най-мащабния кариерен форум за българи на Острова. Негови организатори са основателите на платформата „България те иска“ – Иван Христов и Андрей Арнаудов. Събитието в сградата на Кралското географско дружество е напълно безплатно, но изисква регистрация на сайта на платформата.

„Това са не просто двама от най-успелите българи през последните години, а двама мъже, които имат какво да ни кажат. Димитър Маринов, освен първият български актьор с Оскар, е една изключително космополитна личност, за която няма граници, държави и часови зони. Той обикаля целия свят и съм му персонално благодарен, че размести графика си с месеци напред, за да присъства на събитието ни в Лондон. Колкото до Бербатов – самото му име говори достатъчно. Спортист, който респектира с постиженията и наградите си и същевременно с това, никога не изгуби България от сърцето си. Сигурен съм, че неговото завръщане на Острова ще бъде силно емоционално, както за публиката, така и за него самия. Лично аз нямам търпение да чуя неговите думи и реакцията на нашите сънародници в залата“ – признава Андрей Арнаудов.

“Много хора ми задават въпроса: „Защо, след като постигна успех в чужбина, след като можеше да живееш в Англия или където си поискаш, избра да се върнеш в България?“, а аз се чудя защо изобщо ми го задават. Защото въпросът дали да се върна изобщо не е стоял в моята глава. Напълно съзнателно съм избрал да живея тук със семейството си.

Още докато бях в „Манчестър Юнайтед“, знаех, че след края на кариерата си като футболист ще се върна в България, че ще живея в България и ще правя всичко по силите си за по-доброто бъдеще на България.

Вярвам, че всички имаме какво да дадем от себе си в тази посока. Вярвам, че България е в сърцето, където и да си, но сърцето се чувства най-добре, когато си в България. И само трябва да полагаме максимални усилия – всеки според възможностите си, за да променяме малкия свят около себе си, да променяме към по-добро средата, в която живеем.

През април се навършват 15 години от учредяването на фондация „Димитър Бербатов“, чрез която обръщаме специално внимание и поощряваме талантливите деца на България. Всеки ден откриваме нови и нови примери защо си заслужава да сме в България и да работим за България. Ако го правим с уважение към успеха, постигнат с талант и с много усилия, със сигурност ще променим средата и успехът ще е общ.

Вярвам в по-доброто развитие на страната ни и затова с удоволствие приех поканата на Bulgaria Wants You да бъда част от събитието в Лондон на 2 април.”– споделя Димитър Бербатов пред кариерната платформа.

„Кариера и живот – защо в България?“ ще бъде подкрепен и от бизнеса, чиито представители ще разкажат за кариерните възможности в България и за свободните работни позиции в техните компании. Участие ще вземат най-отговорните работодатели в страната, чиито условия на труд и икономически стимули са на европейско ниво. Своеобразен домакин на форума ще бъде Негово Царско Височество Кирил, Княз Преславски и Херцог Саксонски.

Повече за всички събития, които Платформата организира тази година, може да прочетете ТУК.

Daily media monitoring

BICA in the media
Important economic and political topics

Topics from the media 01.03.2024 Archive

Top