ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ „ИКОНОМИКА НА СВЕТЛО“ ЩЕ БЪДАТ ВРЪЧЕНИ НА 13 МАРТ


Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) ще връчи наградите „Икономика на светло“ за 2022 г. на официална церемония на 13 март в София Хотел Балкан. Сред гостите на събитието, което ще започне в 18:00 ч., ще бъдат представители на изпълнителната и законодателната власт, представители на бизнеса, неправителствените организации, социалните партньори, медиите. Събитието ще бъде открито от министър-председателя на Република България г-н Гълъб Донев, който ще награди и участниците в първата категория на конкурса.

Целта на ежегодния и добил вече популярност конкурс е да открои стимулиращи примери за успехи в борбата с неформалната икономика и да отличи водещи институции и личности с активна позиция и принос в ограничаването на сивата икономика. Наградите са част от цялостната дейност на АИКБ за повишаване обществената нетърпимост към сивата икономика, поощряване предприемането на активни действия в тази посока и популяризиране градивната роля на бизнеса в обществото за подобряване на социално-икономическата среда.

За десета поредна година призът „Икономика на светло“ ще бъде връчен в три категории:

• За журналист или медия, допринесли за промяна на обществените нагласи към неформалната икономика;

• За личност или организация, допринесли за ограничаване и превенция на неформалната икономика посредством активна позиция;

• За нормативен акт или административна практика, които водят до ограничаване на сивата икономика и подобряване на бизнес средата.

Номинациите за наградите бяха направени чрез широко обществено допитване сред членовете на Асоциацията на индустриалния капитал в България, всички социални партньори, членовете на Обществения съвет за ограничаване и превенция на неформалната икономика, в чиито състав влизат представители на редица държавни институции, и медиите. Победителите ще се излъчат чрез тайно гласуване от голямо експертно жури, което е съставено от 100 изявени личности: видни икономисти, общественици, представители на медиите, членове на Националния и Контролния съвет на АИКБ, на Обществения съвет за Ограничаване и превенция на неформалната икономика и недекларираната заетост и др. Номинациите за тазгодишните награди „Икономика на светло“ може да видите ТУК.

Генерални спонсори на церемонията са „Асарел Медет“ АД и ВИЗА. Благодарим за спонсорството и на Асоциацията на българските авиокомпании, „Геотехмин“ ООД, “Дънди прешъс металс Челопеч“ ЕАД, Инвестбанк АД, Индустриален Холдинг България АД, „Оптикс“ АД, изворна вода Балдаран.

Събитието се провежда с медийното партньорство на Телевизия Bloomberg, Bulgaria Wants You, медийната група Инвестор, Стандарт, списания Мениджър, електронните портали на Икономически живот, Dir.bg, Dividend.bg, Факти.бг, EURONEWS BULGARIA, вестник Дума.

Daily media monitoring

BICA in the media
Important economic and political topics

Topics from the media 01.03.2024 Archive

Top