АИКБ и ЕИСК организират в София следващата седмица два международни форума на високо равнище


Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) в партньорство с Веолия България имат удоволствието да Ви поканят на два международни форума на високо равнище:

  • 15 април 2024 г. от 13:30 ч. - конференция на тема „Устойчива и ефективна енергийна система за стабилна и сигурна икономика“     https://www.facebook.com/events/1438299143450363/
  • 16 април 2024 г. от 9:30 ч. – конференция на тема „Интелигентно потребление на водни ресурси и Синя дипломация“     https://www.facebook.com/events/948517550314183/

Събитията ще се проведат в хотел „София Балкан Палас“ (бивш Шератон).

На енергийния форум ще бъдат представени актуалните тенденции в европейското законодателство, както и възможност да се обсъдят енергийните решения, с които бизнесът може да бъде по-ефективен и по-малко въглеродно-интензивен и как да се гарантира стабилното подаване на енергия от възобновяеми източници посредством комбинирането с устойчиви системи за съхранение.

Сред ключовите теми на конференцията за водните ресурси ще бъдат ефективните технологични и иновативни решения за насърчаването на трансграничното сътрудничество по въпросите на водата в условията на задълбочаващ се воден стрес, как България да насърчи интелигентното използване на водата и има ли вече добри практики у нас.

Конференциите ще съберат на едно място представители на европейските институции, политици, представители на индустрията, академичните среди и други заинтересовани страни.

Очакваме Ви!

Повече подробности ще намерите в приложените програми (Енергия и Вода) и във фейсбук страниците на събитията.

Daily media monitoring

BICA in the media
Important economic and political topics

Topics from the media 14.06.2024 Archive

Top